Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/12/1998

Παραίτητη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ

Με αφορμή τηνπαραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, οΠρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε τηνακόλουθη δήλωση:

"Αντί για επιχειρησιακό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης πρωθυπουργικών συμβούλων. Αυτό αποκαλύπτει η παραίτηση του κ.Χρυσολούρη από τον ΟΤΕ στη διοίκηση του οποίου, επί κυβερνήσεων Σημίτη για 2 χρόνια, άλλαξαν δύο Πρόεδροι και δύο διευθύνοντες σύμβουλοι.

Κι όλα αυτά, “προς δόξα” των δημαγωγικών διακηρύξεων περί “εκσυγχρονισμού”, αλλά προς βλάβη των πραγματικών συμφερόντων του ΟΤΕ και του δημοσίου.

Η παραίτηση αυτή επισημοποιεί τη σοβαρή κρίση, που μαίνεται, με διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, σε όλο το πλέγμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΤΕ (προμήθειες, επενδύσεις στα Βαλκάνια και αλλού, συμβάσεις κλπ.), που επί έναν χρόνο υπέστη τη διοίκηση του κ.Χρυσολούρη, συμβούλου του κ.Σημίτη.

Ο ΟΤΕ οδηγείται ένα βήμα προ του ελέγχου του από ιδιώτες. Η κερδοφορία του κάμπτεται, χωρίς πραγματική αιτιολόγηση. Κυβερνητικοί κύκλοι εκπονούν σχέδια μείωσης του προσωπικού, προς ενίσχυση δήθεν των κερδών του, την ίδια ώρα που πραγματοποιούνται επενδύσεις τεράστιων κεφαλαίων, χωρίς ορατό ορίζοντα απόδοσης. Ο ΟΤΕ χρησιμοποιείται για χρηματιστηριακές, κυρίως, σκοπιμότητες και για διανομές ρόλων στους διάφορους τομείς της δράσης του.

Η διαφάνεια στον τομέα συμβάσεων, έργων και προμηθειών, η αξιοκρατική επιλογή διοικήσεων με βάση επιχειρησιακό σχέδιο επενδύσεων και ανάπτυξης, από την Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, η παρακολούθηση και ο απολογισμός των εφαρμοζομένων προγραμμάτων, αποτελούν προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η παραίτηση μέσα σε δύο μήνες Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ και η ανοικτή κρίση που υπάρχει στον Οργανισμό επιβάλλουν την άμεση συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου