Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/12/1998

Το Φορουμ Ευρωπαίκής Νέας Αριστεράς, 10-12/12/1998

25 αντιπροσωπείεςστο ΦΟΡΟΥΜ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που οργανώνει ο ΣΥΝ

Με τη συμμετοχή 25 ξένων αντιπροσωπειών ξεκινούν την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 1998, ώρα 6μ.μ. στο Ζάππειο, οι εργασίες της 15ης Συνάντησης του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς που οργανώνει ο ΣΥΝ.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος θα ανοίξει τις εργασίες που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.

Η έναρξη των εργασιών του Φόρουμ συμπίπτει με την 50η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην οποία θα είναι αφιερωμένη η πρώτη συνεδρίαση . Στην συνεδρίαση αυτή έχουν προσκληθεί το Γραφείο του ΟΗΕ στην Αθήνα, όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και μη κυβερνητικές και κοινωνικές οργανώσεις (ευρωπαϊκές και ελληνικές).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα που θα συζητηθεί την δεύτερη μέρα και αφορά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έξι μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα κόμματα του Φόρουμ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή των χωρών τους- είτε μετέχοντας σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή ασκώντας ισχυρή επιρροή στην λήψη των αποφάσεων με την δύναμη που διαθέτουν - προσδίδει στις απόψεις τους ξεχωριστή βαρύτητα.

Στις συζητήσεις αυτές θα πάρουν μέρος - μεταξύ άλλων- κορυφαία στελέχη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κινήματος Πολιτών Γαλλίας, του κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας , του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας (που διπλασίασε το εκλογικό του ποσοστό στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, 12%), της Πράσινης Αριστεράς Ολλανδίας, της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας κ.α

Την 3η (και τελευταία ) ημέρα θα συζητηθεί η μέχρι τώρα πορεία του Φόρουμ (ξεκίνησε το 1991 με οκτώ κόμματα μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΝ ) και η προοπτική ενεργότερης παρέμβασής του στις εξελίξεις και διεύρυνσής του με δυνάμεις της δημοκρατικής Αριστεράς από χώρες πέραν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Φόρουμ θα πάρει μέρος και ο γνωστός Βρετανός ευρωβουλευτής Κέν Κόουτς, συντονιστής του ευρωπαϊκού κινήματος για την πλήρη απασχόληση. Ο κ.Κόουτς θα έχει επαφές με συνδικαλιστές και κόμματα της Αριστεράς σχετικά με την μεγάλη διάσκεψη κατά της ανεργίας που προγραμματίζει στις Βρυξέλλες το Φεβρουάριο του 1999. Την Πέμπτη το βράδυ θα πάρει μέρος και θα μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Φόρουμ

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου