Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/12/1998

Πανελλαδική εξόρμηση του ΣΥΝ για την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πανελλαδικήεξόρμηση του ΣΥΝ για τηνπαρουσίαση της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Την Εναλλακτική Πρόταση Εξουσίας που διατυπώνει ο Συνασπισμός καθώς και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που την καθιστούν ιδιαίτερα επίκαιρη, θα παρουσιάσει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ανοιχτή συγκέντρωση τη Δευτέρα 14/12 στις 7 μ.μ. στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ (Ιπποκράτους 9-11).

Η συγκέντρωση εντάσσεται σε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα προβολής και συζήτησης της τελευταίας απόφασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ. ΄Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί 30 συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας με την συμμετοχή ηγετικών στελεχών του ΣΥΝ και έως τα μέσα Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα αναφερθεί στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Στην αδυναμία του, στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, να συνθέσει ένα σοβαρό πρόγραμμα μετασχηματισμού των δομών της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, στην ανικανότητά του να ασκήσει μια διορατική και δημιουργική πολιτική, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και να υπερασπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο την ανάγκη μιας κοινωνικής στροφής στην Ευρώπη.

Θα ασκήσει κριτική στο σύστημα της μονοκομματικής αυτοδυναμίας και της δικομματικής εναλλαγής, που στηρίζεται στον εκλογικό νόμο και παραμορφώνει τις διεργασίες που συντελούνται σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού θα αναπτύξει διεξοδικά την ανάγκη για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, που θα αντανακλά το σύνολο του προοδευτικού χώρου και θα εκφραστεί σε κυβερνητικό σχήμα ευρείας συνεργασίας, ικανό να χαράξει και να εφαρμόσει μια νέα πολιτική γραμμή, ικανή να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΝ, την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του Συνασπισμού θα παρουσιάσει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη Θεσσαλονίκη, σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΝ, το Σάββατο 12/12, στις 6.30 μ.μ., στο Μακεδονία Παλλάς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου