Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/12/1998

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΣΥΝ-ΕΑΝ στην Αμερικανική Πρεσβεία για την βομβαρδιστική επίθεση στο ΙΡΑΚ

Εκδήλωσηδιαμαρτυρίας του ΣΥΝ και της ΕΑΝ στηνΑμερικανική Πρεσβεία ενάντια στουςβομβαρδισμούς στο Ιράκ

Μιλώντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Συνασπισμός και η ΄Ενωση Αριστερών Νέων (Νεολαία του ΣΥΝ) στην Αμερικανική Πρεσβεία ενάντια στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, τόνισε:

"Ο ΣΥΝ καταδικάζει κατηγορηματικά την αμερικανο-βρετανική επίθεση εναντίον του Ιράκ.

Είναι μια καθαρά τυχοδιωκτική ενέργεια, που υπαγορεύεται από ιδιοτελείς και ύποπτες σκοπιμότητες.

Το αντιδημοκρατικό καθεστώς του Σαντάμ και η μη συμμόρφωσή του με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που απαγορεύουν την παραγωγή χημικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής, δεν μετριάζει ούτε στο ελάχιστο το έγκλημα των Αμερικανών και Βρετανών ενάντια στον άμαχο πληθυσμό και στο λαό του Ιράκ.

Ουδείς έχει αναγορεύσει τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία σε τιμωρό και εγγυητή της διεθνούς νομιμότητας.

Ο ΣΥΝ ενώνει τη φωνή του με την κραυγή των λαών όλου του κόσμου που απαιτούν άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών και αναζήτηση ειρηνικών διευθετήσεων με ενεργητική παρέμβαση του ΟΗΕ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει τη στάση της, να πάψει να παρέχει ουσιαστική κάλυψη στις αμερικανο-βρετανικές επιθέσεις και να εναρμονίσει την πολιτική της με το αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και με το ευρύτερο συμφέρον για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου