Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/12/1998

Ο ΣΥΝ στον καταυλισμό σκηνιτών Τσιγγάνων στη Θεσσαλονίκη

Αντιπροσωπεία τουΣΥΝ στον καταυλισμό σκηνιτών Τσιγγάνων στηνκοίτη του Γαλλικού Ποταμού στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα τον καταυλισμό των σκηνιτών Τσιγγάνων στην κοίτη του Γαλλικού Ποταμού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και η αντιπροσωπεία του κόμματος προσέφεραν δώρα, παιχνίδια, τρόφιμα και ρουχισμό και αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές και τον καινούργιο χρόνο.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε:

"Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς μας όλους αυτούς που ζουν τις συνέπειες των αποκλεισμών, κάτω από συνθήκες ζωής που κάθε μέρα είναι βασανιστικές γι αυτούς. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι υπόθεση πράξης, δεν είναι υπόθεση λόγων. Δεν είναι στιγμιαία εκδήλωση ενδιαφέροντος. Πρέπει να είναι διαρκής η κατάθεση ζωής κοντά σ� όλους αυτούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα των αποκλεισμών.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πια για όλες τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, για όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης, ώστε να μην δίνεται λύση στο βασικό πρόβλημα που έχουν οι τσιγγάνοι της περιοχής του Γαλλικού ποταμού στη Θεσσαλονίκη.
Να εγκατασταθούν, επιτέλους, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου και να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την εκεί διαβίωσή τους. Όλα τα άλλα είναι γραφειοκρατικά και πολιτικά προσχήματα.
Ολοι οφείλουν να δώσουν λύση στη μόνιμη εγκατάσταση των τσιγγάνων εκεί, πριν οι καιρικές συνθήκες διαμορφώσουν πάλι τον ίδιο εφιαλτικό κίνδυνο για τους τσιγγάνου της περιοχής, όπως πριν λίγες μέρες, με τις καταιγίδες και τις πλημμύρες.
Για μένα υπάρχει ένας επιπρόσθετος λόγος να εκδηλώνουμε από την πλευρά του ΣΥΝ διαρκές κοινωνικό ενδιαφέρον και αυτή την ανθρώπινη συμπαράσταση.
Πιστεύω ότι οι δεσμοί ζωής κι εμπιστοσύνης που διαμορφώνονται μέσα από την αλληλεγγύη είναι ότι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει κανείς στον κόσμο".

To Γραφείο Τύπου