Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/04/2005

Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομίας προς την Πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει διάλογος για το ασφαλιστικό...

Ο ΣΥΝ θεωρεί, ότι ο διάλογος αυτός θα είναι προσχηματικός, αφού η κατάληξή του έχει προδιαγραφεί από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό των Τραπεζών και τη μαζική μείωση προσωπικού στον ΟΤΕ σε βάρος του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων. Επίσης, από τις προτάσεις της για διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων.

Το κατά τα άλλα λαλίστατο ΠΑΣΟΚ σιωπά για αυτά τα ζητήματα. Η όποια, όμως, σιωπή του σήμερα συνιστά συνένοχη για τις προωθούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Ο ΣΥΝ εκτιμά, ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν χρειάζεται κατεδάφιση αλλά στήριξη και ουσιαστική βελτίωση των συντάξεων και των παροχών υγείας στους ασφαλισμένους. Επίσης, ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν χρειάζονται περαιτέρω απορρύθμιση, γιατί ήδη είναι διαλυμένες, αλλά επαναρύθμιση με ενίσχυση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

To Γραφείο Τύπου