Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/06/1997

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Φάτος Νάνο

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος και οι Μιχ.Παπαγιαννάκης, ευρωβουλευτής, Ν.Μπίστης, μέλος της Π.Γ. και Τ.Τρίκκας, μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας κ. Φάτος Νάνο.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η συνάντηση με τον Φάτος Νάνο και την αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι για τον ΣΥΝ μια ξεχωριστή στιγμή, γιατί στο πρόσωπο του Φάτος Νάνο βλέπουμε έναν αδελφικό φίλο και έναν ιστορικό ηγέτη που έχει να επιτελέσει σημαντικό και κρίσιμο έργο για την προοπτική της Διαβαλκανικής και της Ευρωβαλκανικής συνεργασίας. Μας συνδέουν δεσμοί ειλικρινούς αλληλεγγύης και προβληματισμοί για μια κοινή πορεία Ελλάδας και Αλβανίας σε συνθήκες σταθερότητας στην περιοχή, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και κοινή ανάπτυξη. Ευχόμαστε στον Φάτος Νάνο να δει το ιστορικό του όραμα για την Αλβανία να παίρνει σάρκα και οστά. Και να ξέρει ότι δίπλα στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και το κόμμα του, το σοσιαλιστικό κόμμα, ο ΣΥΝ θα είναι πάντοτε εγκάρδιος συμπαραστάτης και αδελφικός σύμμαχος. Και στην Αθήνα και στα Τίρανα και στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες πολλές φορές θα έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε κοινές προτάσεις, να παλέψουμε για κοινές θέσεις και να δώσουμε έκφραση σε εκείνα τα οποία πιστεύει και αγωνίζεται σήμερα ο Αλβανικός λαός για δημοκρατία, ανάπτυξη, σταθερότητα και σχέσεις φιλίας με την Ελλάδα και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

ΦΑΤΟΣ ΝΑΝΟ: Δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώσω και να συμφωνήσω με όλα όσα είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και τα άλλα μέλη του ΣΥΝ με τα οποία μιλήσαμε δημοσίως.

Η συνάντηση αυτή ενισχύει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κόμματά μας και μας δίνει μεγαλύτερη ενέργεια και πρωτοβουλία να λειτουργήσουμε προς όφελος και των δύο λαών.

Κι από εδώ και πέρα πιστεύουμε η συνεργασία να είναι όχι η δικτατορική συνεργασία που βλέπαμε μέχρι τώρα αλλά συνεργασία που να επιτρέπει την συνανάπτυξη, την συμπληρωματικότητα των ηγετών και των λαών μεταξύ τους.

Ελπίζω η στάση του ΣΥΝ για την ανάπτυξη, όπως την εννοεί, να είναι από εδώ και πέρα το πνεύμα με το οποίο θα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι το μέλλον.

To Γραφείο Τύπου