Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/08/1997

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών

"Οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού για το κυβερνητικό έργο και τους Υπουργούς του, όπως και η επιστολή παραίτηση του κ. Καστανίδη, δημιουργούν σοβαρό πολιτικό θέμα. Οι υπουργοί αλληλοϋποβλέπονται, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα αλληλοεξυπηρετούνται. Η κυβέρνηση δεν εκσυγχρονίζει τον τρόπο διακυβέρνησης, συντονίζει τους παραγοντισμούς και διαιτητεύει στα μέτωπα συμφερόντων. Παράγει, έτσι, κοινωνική δυσφορία, πολιτική δυσαρέσκεια κι απογοήτευση, καθώς ανακυκλώνονται τα φαινόμενα και υλικά του παραδοσιακού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας.

Πέρα, όμως, από τις διαπιστώσεις, απαιτούνται σαφείς και συγκεκριμένες εξηγήσεις. Τί εννοεί ο παραιτηθείς κ. Καστανίδης και τί λέει ο κ. Σημίτης, συγκεκριμένα. Πώς, από ποιούς και για ποιά συμφέροντα παράγεται αυτή η κρίση, όπως υπαινίσσεται ο κ. Καστανίδης. Γιατί και προς όφελος ποίων η κυβέρνηση, πολλές φορές, δεν μπορεί ούτε την αποτελεσματικότητά της ούτε την σοβαρότητά της να εξασφαλίσει, όπως αναφέρει ο κ. Πρωθυπουργός;

Είναι εντυπωσιακό ότι από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακυβέρνησης, ο κ. Πρωθυπουργός θέτει το κυβερνητικό έργο και τους υπουργούς του υπό την απειλή των εκλογών".

To Γραφείο Τύπου