Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/08/1997

Αναθεώρηση του Συντάγματος και δημοτικές εκλογές

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου

"Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε για πρώτη φορά ρητά στο ενδεχόμενο αδιεξόδου, κατά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 2000, που θα μπορούσε να επισπεύσει τις εκλογές για το 1999. Επιμένει, δηλαδή, η κυβέρνηση να εμπλέκει την αναθεώρηση του Συντάγματος με την επιζήμια προεδρολογία κι εκλογολογία, ακριβώς γιατί, όπως φαίνεται, δεν εγκαταλείπει την απαράδεκτη ιδέα εκλογής του Προέδρου με 151 βουλευτές και την αρνητική πρακτική των αναθεωρήσεων για λόγους τακτικής σκοπιμότητας.

Το ίδιο περιεχόμενο έχει και η δήλωση του κ. Σημίτη ότι στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θέλει να ενισχύει τις δυνάμεις του. Επαναλαμβάνεται, έτσι, η γνωστή πρακτική του κυβερνητικού κομματισμού, που αρνείται την πραγματική περιφερειακή αποκέντρωση και, αντί για θεσμούς ουσιαστικής αυτοδιοίκησης, προτάσσει μηχανισμούς αναδιανομής του κομματικού πολιτικού προσωπικού.

Πρόκειται για απόψεις και μεθόδους που δεν έχουν σχέση με τις δραστικές αλλαγές που χρειάζονται στη λειτουργία κράτους και διακυβέρνησης. Ούτε, βεβαίως, με τις εξαγγελίες περί εκσυγχρονισμού".

To Γραφείο Τύπου