Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/09/1997

Ανακοίνωση του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ για τη στράτευση γυναικών

Η αιφνίδια αναφορά του κ.Κ.Μητσοτάκη, προχθές στη Βουλή, στην ανάγκη υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 αγοριών και κοριτσιών δεν ήταν, όπως φαίνεται, καθόλου τυχαία και αθώα.

Αναμέναμε από την κυβέρνηση με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να κλείσει τη συζήτηση για την στράτευση των γυναικών, στην οποία πάγια αντιτίθεται το γυναικείο και το φεμινιστικό κίνημα για καλά γνωστούς και σοβαρούς λόγους.

Το επιχείρημα της εξίσωσης των φύλων στην στράτευση είναι έωλο, αφού με την στράτευση των γυναικών βαθαίνουν και περιπλέκονται οι ανισότητες στη ζωή τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, αντί άλλου σχεδιασμού, να εξασφαλίσει πρωτίστως ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, να εξαλείψει την ανεργία των γυναικών που αυξάνεται ανησυχητικά και να δημιουργήσει επαρκείς υπηρεσίες για την μέριμνα των παιδιών και συνθήκες ισόρροπης αντιπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα των αποφάσεων.

Την καλούμε, ακόμη, να εγκαταλείψει τις αναχρονιστικές πολιτικές της στρατιωτικοποίησης και των υπερεξοπλισμών και να μεταφέρει πόρους στην Παιδεία, Υγεία, Απασχόληση και Ισότητα των Φύλων.

To Γραφείο Τύπου