Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/09/1997

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την συνέντευξη του Κ.Σημίτη στην ΔΕΘ

Ένα χρόνο πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης περιγράφει διαρκώς τί πρέπει να γίνει, την ώρα που ο ίδιος πράττει τα αντίθετα ή επαναλαμβάνει τα δοκιμασμένα και αποτυχημένα παλιά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι δημιουργήματα και της κυβερνητικής πολιτικής του Κ.Σημίτη.

Με τη σκόπιμη γενικολογία, που κυριάρχησε και στη συνέντευξή του θέλησε να αποφύγει οποιαδήποτε δέσμευση για το μέλλον και επεδίωξε να συγκαλύψει τη σκληρή οικονομική πολιτική μονόπλευρης λιτότητας που προωθεί για τα επόμενα δύο χρόνια η κυβέρνησή του.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός:

Παρουσίασε μια ειδυλλιακή εκδοχή για την Ολυμπιάδα του 2004 ξορκίζοντας με ευχολόγια και χωρίς τεκμηρίωση, τους υπαρκτούς κίνδυνους υποβάθμισης της περιφέρειας, στρεβλής ανάπτυξης και δυσμενών επιπτώσεων στα δημόσια οικονομικά και το λαϊκό εισόδημα.

Ομολόγησε τις μεγάλες καθυστερήσεις και την αβεβαιότητα στην πορεία μεγάλων έργων, καθοριστικών για την ανάπτυξη της περιφέρειας

Ενταφίασε την προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής διαφάνειας και ελέγχου για τα έργα, τις προμήθειες και τις συμβάσεις του δημοσίου.

Παραδέχτηκε ότι οι διακηρύξεις του περί "κεντροαριστεράς" και "νέου μπλοκ εξουσίας" αποτελούν μέσο και επινόηση με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής του πολυσυλλεκτικού ΠΑΣΟΚ.

Για να γίνει η Ελλάδα ισχυρή, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή χρειάζεται να αλλάξουν νοοτροπίες, πολιτικές και μέθοδοι διακυβέρνησης.

Η εμμονή της κυβέρνησης να επαναλαμβάνει τον εαυτό της, αναπαράγει τις αιτίες της καθυστέρησης και της αδυναμίας.

To Γραφείο Τύπου