Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/09/1997

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλο και τους Στ.Λεουτσάκο, μέλος της της Π.Γ. και το Ν.Καϊμάκη, μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ αποτελούμενο από τους Δ.Κουσελά, Πρόεδρο, Αντ.Πουλαρίκα, Γραμματέα, Μ.Μπαλαούρα, Αν.Γραμματέα, Σ.Σιώκο, Γραμματέα Οικονομικού, Ζ.Πεπέ, Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων και Στ. Χαρίτο, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και σημείωσαν τα προβλήματα που θα προκύψουν στο πιστωτικό σύστημα από την αποσπασματική και ευκαιριακή κυβερνητική προσπάθεια να εντάξει στο Ν. 2190 τις διαδικασίες πρόσληψης μόνο τις Τράπεζες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ιδιωτικές Τράπεζες να αποκτήσουν ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε την κυβερνητική ευθύνη για τον σπασμωδικό τρόπο που αντιμετωπίζει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και τόνισε την ανάγκη να γενικευθεί με ισότιμους όρους η διαφάνεια και η αξιοκρατία σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, μέσω των διαδικασιών της Εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

To Γραφείο Τύπου