Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/09/1997

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΝ για την πυρκαγιά στην Κόνιτσα

Για όγδοη συνεχή ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κόνιτσας, χωρίς να έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, αφού εστίες φωτιάς παραμένουν και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός.

Ο απολογισμός είναι τραγικός, η οικολογική καταστροφή από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί. Χιλιάδες στρέμματα ενός από τα ωραιότερα και πλουσιότερα δάση της χώρας έχουν μεταβληθεί σε στάχτη. Οι επιπτώσεις από την καταστροφή είναι ακόμη μεγαλύτερες, αφού τα δάση στην περιοχή μας αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που ενισχύουν το πενιχρό οικονομικό εισόδημα.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται -για μια ακόμη φορά- η ολιγωρία, η ανετοιμότητα κυρίως όμως η ανεπάρκεια του κράτους να προστατέψει και να παρέμβει αποτελεσματικά.

Η επίκληση των δυσκολιών, όπως ο δυσπρόσιτος χαρακτήρας της περιοχής, οι νάρκες και τα πολεμικά βλήματα που παραμένουν ακόμη από την εποχή του εμφυλίου στην περιοχή, αποτελούν κοινότυπες δικαιολογίες, αφού αυτό ήταν γνωστά στην πολιτεία, η οποία όφειλε να τα λάβει υπ΄όψη της και να πάρει τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται στις περιπτώσεις αυτές προκειμένου να παράσχει την οφειλόμενη προστασία στο δασικό πλούτο της χώρας, την σπουδαιότητα του οποίου αναγνωρίζει με στόμφο στα λόγια, αλλά δυστυχώς όχι στα έργα.

To Γραφείο Τύπου