Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/09/1997

Πολεμικές επανορθώσεις

Εκδήλωση-συζήτηση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ

"Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη" χαρακτήρισε η αντιπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας Συλβί-Υβόν Κάουφμαν την άρνηση της κυβέρνησης της χώρας της να ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα για πολεμικές επανορθώσεις, που έχει τεθεί μετά τη γερμανική επανένωση.

Η κ. Κάουφμαν μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ με την παρουσία των προεδρείων των οργανώσεων αντιστασιακών "Ενωμένη Εθνική Αντίσταση", ΠΣΑΕΕΑ και ΠΟΑΕΑ, των Δημάρχων Καισαριανής και Νίκαιας, εκπροσώπου της Νομαρχίας Αθηνών και του Εθνικού Συμβουλίου για τις πολεμικές επανορθώσεις.

Η αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κόμματος επεσήμανε ότι στη Γερμανία επιχειρείται η απενοχοποίηση του φασισμού με διάφορους τρόπους και δήλωσε ότι υπάρχει δυνατότητα ευαισθητοποίησης στο ελληνικό αίτημα τουλάχιστον ενός τμήματος της γερμανικής κοινής γνώμης που καλύπτεται από το κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Ακολούθησε συζήτηση και στο τέλος υιοθετήθηκε πρόταση του Γ.-Α. Μαγκάκη να δημιουργηθεί Ελληνο-γερμανική ομάδα εργασίας για το ζήτημα, καθώς και πρόταση του συντονιστή της συζήτησης να τυπωθεί φυλλάδιο στα γερμανικά που να διακινηθεί με τη συνεργασία των ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας.

To Γραφείο Τύπου