Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2005

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ στην εταιρεία RILKEN που μεταβιβάζεται στην "ΦΑΜΑΡ" (ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Αλέκος Αλαβάνος: "Στην μεγάλη ελληνική εταιρεία ΦΑΜΑΡ ισχύει κανονισμός εργασίας της εποχής της χούντας Ιωαννίδη, σφραγισμένος με το "πουλί" της χούντας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ.Αλαβάνος, επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο της εταιρείας RILKEN A.E. και συζήτησε με τους εργαζομένους και με τους εκπροσώπους του Σωματείου τους.
Μετά τη συνάντηση o Αλ. Αλαβάνος δήλωσε τα εξής :

«Ως Πρόεδρος του ΣΥΝ έχω πει ότι θα είμαι έξω από την Κουμουνδούρου.

Επισκεφθήκαμε σήμερα το εργοστάσιο της RILKEN και νιώσαμε χαρά, γιατί, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι από την μεταβίβαση της επιχείρησης, είναι ένας χώρος με μεγάλες κατακτήσεις.

Αυτό είναι ένα δείγμα ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, με πρώτο την ελαστικοποίηση του ωραρίου ή την μείωση των υπερωριακών αμοιβών, όταν οι εργαζόμενοι είναι συντονισμένοι και δεν είναι διασπασμένοι, έχουν καλά και ενωτικά σωματεία, μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Εδώ, στη RILKEN, η διεύθυνση της επιχείρησης μεταφέρεται από τη γερμανική Henkel στην ελληνική ΦΑΜΑΡ, στον τομέα παραγωγής καλλυντικών και φαρμάκων. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να γυρίσουν πίσω στα χρόνια της δικτατορίας. Βρήκαμε έναν εσωτερικό κανονισμό Εργασίας της ΦΑΜΑΡ, ο οποίος έχει ως σφραγίδα το «πουλί» της Χούντας. Ισχύει από τον Γενάρη του 1974, επί Χούντας Ιωαννίδη και περιλαμβάνει ανάλογες ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Είναι ντροπή αυτό για τη χώρα μας.

Σήμερα κιόλας ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα φέρω αυτό το θέμα με Ερώτηση στον Υπουργό Απασχόλησης.»

To Γραφείο Τύπου