Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/09/1997

Σε συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ στην Καστοριά, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι:

Για τις διαφωνίες υπουργιών για τα έργα

Η κυβερνητική ομολογία για τις μεγάλες καθυστερήσεις στο σύνολο σχεδόν των υπό κατασκευήν έργων και η οξύτατη αλληλοϋπονόμευση συναρμόδιων υπουργών.

Η σύγχυση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας με τους πρωτοφανείς κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς.

Η συνεχής διαρροή των πιο αντιφατικών στοιχείων και δηλώσεων για την πορεία της οικονομίας και τις κυβερνητικές προθέσεις για το Ασφαλιστικό.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν την παντελή έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού, τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις και την ανικανότητα των υπουργών της κυβέρνησης.

Φέρνουν στην επιφάνεια το κεντρικό πρόβλημα απουσίας σοβαρού σχεδίου για την πορεία της χώρας, το θεσμικό έλλειμμα διαφάνειας και ελέγχου και την οργανωτική αδυναμία της κυβέρνησης του κ.Σημίτη να ανταποκριθεί σ' αυτήν την ανάγκη.

Πέρυσι ο κ.Σημίτης και ο κ.Παπαντωνίου δήλωναν εμφαντικά ότι το 1997 θα είναι έτος αναγέννησης στα έργα και την απορρόφηση του ΚΠΣ. Σήμερα προσγειώνεται η κυβέρνηση στην πραγματικότητα της αδιαφάνειας, της καθυστέρησης και του ανταγωνισμού των οικονομικοπολιτικών συμφερόντων.

Μπροστά σ'αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση επιστρατεύει μεθοδεύσεις για την μεταφορά πόρων από την περιφέρεια στις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, του Μετρό, του Αεροδρομίου, της Εγνατίας, του άξονα Πατρών-συνόρων.

Για τα θέματα της Παιδείας

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βάλει ένα τέρμα στην εγκληματική ασυναρτησία και την πρωτοφανή σύγχυση που επικρατεί.

Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και χρειάζεται να υπάρξουν διαδικασίες διαλόγου που θα οδηγήσουν σ΄αυτήν, με τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και φοιτητών, των γονέων.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμβάλλει στη θετική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος ας αποφύγει τουλάχιστον την πλήρη αποδιάρθρωση που προκαλεί η πρωτοφανής προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών

To Γραφείο Τύπου