Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/04/2005

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ στα ΤΕΙ Αθήνας (Αιγάλεω)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, μέλος της ΠΓ. και υπεύθυνο για την εκπαιδευτική πολιτική του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα τα ΤΕΙ Αθήνας στο Αιγάλεω και παρευρέθηκε στη συγκέντρωση-κατάληψη των εκτάκτων καθηγητών ΤΕΙ.

Αφού άκουσε τα προβλήματά τους o Aλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάληψη από τους διδάσκοντες των ΤΕΙ και οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης που τους έχει οδηγήσει σε μια τέτοια απόγνωση. Εμείς ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας μέσα στα πλαίσια της διαρκούς παρέμβασής μας για τα θέματα των συμβασιούχων.

Τα ΤΕΙ δεν είναι καφετέρια όπου μπορεί να αλλάζει ο εργοδότης το προσωπικό όποτε θέλει. Είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα παιδιά έρχονται κάθε μέρα εδώ πέρα, επομένως το διδακτικό προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρέπει να τελειώσουν οι έκτακτοι, οι ωρομίσθιοι και να αποκατασταθεί στα δικαιώματά του το διδακτικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν αιτήματα όπως είναι τα εκλεκτορικά, και επίσης να γίνει μια αντίστοιχη κατηγορία όπως το ΕΔΠ στα ΑΕΙ.»

To Γραφείο Τύπου