Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/10/1997

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την κατασκευή του Μετρό, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Οι συνεχείς περιπέτειες στην πορεία κατασκευής του Μετρό οδηγούν σε καθίζηση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στις επιλεγείσες διαδικασίες, την κατσκευάστρια εταιρεία και τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Τα σοβαρά προβλήματα στην πορεία κατασκευής του Μετρό στην οδό Πανεπιστημίου αναδεικνύουν σοβαρές ελλείψεις και προχειρότητα στη μελέτη, βάσιμες ενστάσεις για την επιλεγείσα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέθοδο διάνοιξης, κενά και σκοπιμότητες στην υπογραφείσα σύμβαση με δυσμενείς για τα συμφέροντα του δημοσίου συνέπειες και υπογραμμίζουν την κραυγαλέα ανεπάρκεια παρουσίας και ελέγχου εκ μέρους του κράτους και του αρμοδίου υπουργείου.

Οι συνήθεις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της "Αττικό Μετρό" δεν πείθουν πλεόν κανένα.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η σύσκεψη που αποφάσισε να συγκαλέσει με καθυστέρηση και μετά από σχετική παρέμβαση-πρόταση του ΣΥΝ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης να οδηγήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις-δεσμεύσεις προκειμένου: να ελεγχθούν αυστηρά όλα τα δεδομένα. Να διορθωθούν οι αστοχίες. Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και αποζημίωση των θιγομένων.

To Γραφείο Τύπου