Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/10/1997

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε Παναγιώτη Παναγιώτου είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο και τους Λ.Βάσση και Δ.Παπαδημούλη, μέλη της Π.Γ.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε Παναγιώτη Παναγιώτου είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο και τους Λ.Βάσση και Δ.Παπαδημούλη, μέλη της Π.Γ.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:

Συζήτησα με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ τα συνολικότερα, τα γενικά προβλήματα που έχει η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.Μας ανέπτυξε τις απόψεις του, το σχέδιό του, τις εκτιμήσεις του. Παρακαλουθούμε την προσπάθεια που γίνεται για την αναδιοργάνωση, την ποιοτική αναβάθμιση και την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ. Οπως κατ" επανάληψη έχω δηλώσει, ο ΣΥΝ ενισχύει τις προσπάθειες που κατατείνουν στο να καταστήσουν την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση και ποιοτικά και λειτουργικά ανταγωνιστική.

Αναπτύξαμε στον Πρόεδρο της ΕΡΤ ορισμένες παρατηρήσεις και ανησυχίες που έχουμε για ενέργειες οι οποίες μπορούν να δυσκολέψουν αυτό το έργο ή να δημιουργήσουν προβλήματα και αναστατώσεις και επισημάναμε ότι θέματα που σχετίζονται με σχέσεις εργασίας και με λειτουργικές αλλαγές πρέπει πάντοτε να αντιμετωπίζονται με αξιοκρατικά κριτήρια στο πλαίσιο συγκεκριμένων αρχών και όχι με κριτήρια τα οποία να δημιουργούν εντάσεις. Ο ΣΥΝ για μια ακόμη φορά θέλει να δηλώσει ότι στηρίζει την προσπάθεια που αποσκοπεί στην αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση της ΕΡΤ, δεν επιδοκιμάζει όμως όσες ενέργειες προκύπτουν που δυσκολεύουν και αυτό το έργο και δημιουργούν ενστάσεις ή ανησυχία. Ακούσαμε από τον κ. Πρόεδρο τις απόψεις του. Ο ΣΥΝ θα συμβάλει με πρωτοβουλίες ουσιαστικές. Ζητάει την μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση. Ζητήσαμε, όπως ξέρετε, και μέσω της Βουλής, την κατάθεση σχετικών εγγράφων έτσι ώστε στα θέματα αυτά να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια, όπως και ο Πρόεδρος επεσήμανε κατά την συζήτησή μας.

ΠΑΝ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, ως όφειλα, γύρω από τα ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με το σχέδιο εξυγίανσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ. Νομίζω ότι η ΕΡΤ οφείλει και ξεκινώντας και με τον κ. Κωνσταντόπουλο σήμερα την συζήτησή μου, να ενημερώσει όλα τα πολιτικά κόμματα όπως και όλους τους κοινωνικούς φορείς γύρω από το έργο το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει στόχο την εξυγίανση ενός φορέα ο οποίος, όπως είπε και ο Πρόεδρος, είναι ιστορικά βεβαρημένος. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η κυβέρνηση έχει βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση την ΕΡΤ οικονομικά αλλά και θεσμικά.

Μου εξέφρασε μια σειρά ενστάσεις τις οποίες έχει ο ΣΥΝ γύρω από τα ζητήματα εργασιακών σχέσεων και σχέσεων με το προσωπικό της εταιρείας. Θα υπάρξει γύρω από αυτά τα ζητήματα πλήρης διαφάνεια. Θα κατατεθούν όλα τα έγγραφα. Αν έχουν γίνει άστοχες ενέργειες μπορούν να διορθωθούν. Αλλά η κατεύθυνση όλων είναι να διασφαλίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις εργασιακές σχέσεις. Να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση. Να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια γύρω από τις προσλήψεις έτσι ώστε να μην δημιουργούνται τέτοιου τύπου ζητήματα.

Η ΕΡΤ είναι ένας οργανισμός ο οποίος χρειάζεται ανανέωση, όπως κάθε δημοσιογραφικός οργανισμός, χρειάζονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως δεν θα είμαστε εμείς οι οποίοι θα ακολουθήσουμε μία πολιτική η οποία θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα, αυτού που λέμε συμφέροντα τα εργαζομένων έχουμε συνηθίσει. Και νομίζω σε αυτό το σημείο υπήρξε σύμπτωση απόψεων με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου