Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/04/2005

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων, αποτίμησε και τις εργασίες του Οργανωτικού- Καταστατικού Συνεδρίου του κόμματος καθώς και τα αποτελέσματά του.

Το συνέδριο αυτό προχώρησε σε μια σειρά αποφάσεις που δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις στην προσπάθεια οργανωτικής ανάπτυξης του κόμματος και ψήφισε καταστατικές ρυθμίσεις που εγγυώνται πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική κομματική λειτουργία.

Το συνέδριο δεν απέφυγε σοβαρές εντάσεις, που δημιουργήθηκαν μέσα από μια έντονη συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα που αγγίζουν και πολιτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΝ ως κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς πολλές φορές μέχρι σήμερα απέδειξε ότι έχει -και περηφανεύεται γι αυτό- την κουλτούρα και των έντονων αντιπαραθέσεων αλλά και της συλλογικότητας, της ισχυρής συντροφικής αλληλεγγύης και της απορρόφησης των εντάσεων.

Χωρίς να αγνοούμε ή να υποτιμούμε τις υπάρχουσες δυσκολίες και διαφορές, με δημιουργικό τρόπο και με ομοφωνία η Π.Γ. ανοίγει τη νέα, μετά το συνέδριο, χρονική περίοδο, θέτοντας το κόμμα μας σε θέση μάχης για την υπεράσπιση των αγώνων των λαϊκών στρωμάτων και την ανάπτυξη των δυνάμεών μας ως εγγύηση για την πιο αποτελεσματική παρουσία της Αριστεράς στους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες.

To Γραφείο Τύπου