Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/10/1997

Πολιτική πρωτοβουλία παρέμβασης στην εξέλιξη του κοινωνικού διαλόγου, για την αποτροπή του εκφυλισμού του, αναλαμβάνει ο Συνασπισμός.

Οργανώνει κύκλο συναντήσεων του Νίκου Κωνσταντόπουλου και αντιπροσωπειών του ΣΥΝ στη διάρκεια των επόμενων ημερών με τις διοικήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕ και του ΣΕΒ, θέτοντας σε προτεραιότητα τα μεγάλα ζητήματα του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και της ανεργίας και του 35-ωρου, που αποκτούν νέα δυναμική μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο Συνασπισμός θεωρεί ότι οι διαδικασίες του αναγκαίου κοινωνικού διαλόγου έχουν υποβαθμιστεί και τραυματιστεί με κυβερνητική ευθύνη, καθώς επιδιώκεται να περιοριστεί στα μέτρα της δεδομένης κυβερνητικής πολιτικής και των σκοπιμοτήτων που την συνοδεύουν.

Ο Συνασπισμός, αντίστροφα, θεωρεί τον κοινωνικό διάλογο ως ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης για την ωρίμανση και προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στις ασκούμενες πολιτικές.

Ο κύκλος των συναντήσεων του ΣΥΝ ξεκινά με την ΓΣΕΕ την Δευτέρα 20/10 στη 1 μ.μ. και ακολουθούν οι συναντήσεις με την ΑΔΕΔΥ 22/10, 11 π.μ., την ΓΣΕΒΕ 23/10 12 το μεσημέρι και τον ΣΕΒ 24/10 11 π.μ. στα γραφεία των αντίστοιχων κοινωνικών οργανώσεων.

To Γραφείο Τύπου