Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/10/1997

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για την απεργία της ΓΣΕΕ

Οι εργαζόμενοι έδωσαν σήμερα αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην και εναντίον της κοινωνίας.

Οι απόψεις του κ. Σημίτη ότι δεν υπάρχει μονόπλευρη λιτότητα στην Ελλάδα κι ότι αυξάνεται το εισόδημα των Ελλήνων, περιφρονούν και προκαλούν την σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας των 2/3 που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και ταλαιπωρεί τους κοινωνικά αδύνατους.

Η κυβερνητική πολιτική χωρίς κοινωνικό πρόσωπο και χωρίς κοινωνική στήριξη μεγαλώνει τις ανισότητες και την αδικία, τη φτώχεια και την ανέχεια, τους αποκλεισμούς και την ανασφάλεια.

Ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του οφείλουν να απαντήσουν δεσμευτικά.

Αποδέχονται την εβδομάδα των 35 ωρών εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών ως άξονα για την στήριξη της απασχόλησης;

Θα προτείνουν στη Διάσκεψη Κορυφής κοινωνικές προτεραιότητες και πολιτικά προγράμματα για την ανεργία, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις Ιταλίας και Γαλλίας;

Θα υιοθετήσουν τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων για την εισοδηματική πολιτική, τη φορολογική μεταρρύθμιση και το ασφαλιστικό ή θα εμμείνουν στο μονότονο μονόδρομο των σκληρών, άδικων και πρόσθετων πιέσεων για τους μη έχοντες, που εξάντλησαν πια τις αντοχές τους;

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την Ελλάδα των ισχυρών. Αδιαφορεί για τη δυσφορία των πολλών. Και κολακεύεται για την ευφορία των ολίγων.

To Γραφείο Τύπου