Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/10/1997

Συνάντηση ΣΥΝ με ΓΣΕΒΕ

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για τον κοινωνικό διάλογο και το 35ωρο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Θανάσης Σακκάς, υπεύθυνος του τμήματος ΕΒΕ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη γιατί διαρκώς εμπαίζει τους εμπόρους, βιοτέχνες κι επαγγελματίες και σταθερά τους αρνείται κάθε προοπτική στήριξης. Η κυβέρνηση έχει επίσης την αποκλειστική ευθύνη για τη διγλωσσία και την αναξιοπιστία της συμπεριφοράς της, με την οποία τον κοινωνικό διάλογο, που θα έπρεπε να αποτελεί θεσμό με δεσμευτικές λειτουργίες, τον εκφυλίζει με μικροκομματικές πρακτικές και τον χρησιμοποιεί για να συγκαλύψει την πολιτική της.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο έλεος του αθέμιτου ανταγωνισμού των πολυκαταστημάτων, αιχμάλωτες της εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος που τις οδηγεί στην τοκογλυφία και τη χρεωκοπία, έξω από τις δυνατότητες αξιοποίησης προγραμμάτων του Πακέτου Ντελόρ, αποκλεισμένες από τις διαδικασίες προμηθειών του δημοσίου, χωρίς στήριξη και κίνητρα για συνενώσεις, κάτω από τη διαρκή φορολογική επιβάρυνση.

Οι δείκτες ασφυξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεγαλώνουν. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην εξουθένωσή τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες θα είναι εκρηκτικές, εάν η κυβέρνηση εξακολουθήσει την ίδια πολιτική.

To Γραφείο Τύπου