Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/11/1997

Συνάντηση ΣΥΝ με Διοικητή Τραπεζας Ελλάδος

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, δήλωσε:

"Ζητήσαμε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις και τις αναταραχές που έχουν πυροδοτηθεί από τη διεθνή κρίση. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Παπαδήμο και για τη λεπτομερή ενημέρωση και για τη διαπίστωση ότι υπάρχουν στοιχεία αισιοδοξίας. Είναι φανερό ότι η διεθνής κρίση πυροδότησε αναταραχές που δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η ελληνική οικονομία και πόσο επικίνδυνο είναι να βρίσκεται δέσμια σε μια παρατεινόμενη κρίση. Αυτό το κλίμα πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν η κυβερνητική πολιτική αποφασίσει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα ουσιαστικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.Τέτοια προβλήματα είναι:

* Η πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση για ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

* Η ενίσχυση και επιτάχυνση των διαδικασιών παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης με αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση κοινοτικών και εθνικών πόρων.

* Η ισότιμη κατανομή του προϊόντος της οικονομίας.

* Η δίκαιη κατανομή των βαρών.

* Η εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των κρατικών και των εμπορικών τραπεζών.

*Η εξυγίανση των δημοσίων επιχειρήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι επιτέλους οφείλει να ασχοληθεί με την πραγματική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, γιατί η αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική της διαμορφώνει συνθήκες, μέσα από τις οποίες γίνεται πιο ευάλωτη η ελληνική οικονομία σε τέτοιες περιπτώσεις κρίσης. Η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να κερδίζει τις μάχες, αλλά εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι να μην διαμορφώνονται κίνδυνοι να χαθεί ο πόλεμος από την αντιφατική και λαθεμένη κυβερνητική πολιτική".

To Γραφείο Τύπου