Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/11/1997

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος από τη Ν.Λουλέ, βουλευτή και τα μέλη της Π.Γ. Γ.Μπαλάφα και Α.Φιλίνη, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος από τη Ν.Λουλέ, βουλευτή και τα μέλη της Π.Γ. Γ.Μπαλάφα και Α.Φιλίνη, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Kάθε χρόνο τιμάμε το Πολυτεχνείο και κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι ο δημόσιος βίος της χώρας απομακρύνεται από τα βιώματα και τα οράματα εκείνης της έξαρσης. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό και ηθικό έλλειμμα της πολιτικής ζωής μας, που δεν καλύπτεται με καμμιά πολιτική ή δημαγωγική αλχημεία.

Η Αντίσταση στη βαρβαρότητα της δικτατορίας τότε, σήμερα πρέπει να είναι η αντίσταση στην ευτέλεια, την υποκρισία και τη διαφθορά που κυριαρχούν. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας τότε, σήμερα πρέπει να είναι η προστασία της κοινωνίας από την εξουθένωση της ανεργίας, της φτώχειας και των αποκλεισμών. Πρέπει να είναι η προστασία της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών από την υπερεξουσία των εξωθεσμικών κέντρων και των μηχανισμών τους. Το Πολυτεχνείο είναι το πιό κοντινό ιστορικό γεγονός προς τις νεώτερες ηλικίες και δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να χάσει το δυναμισμό και τον συμβολισμό του, από τις πολιτικές ανεπάρκειες κι αποτυχίες".

To Γραφείο Τύπου