Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/11/1997

Με αφορμή τις σημερινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η κυβέρνηση οφείλει, να αντιληφθεί ότι άμυνα δεν είναι μόνον τα όπλα.Η χώρα ασφαλώς χρειάζεται σύγχρονες, αναδιοργανωμένες και αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις. Ο στόχος αυτός δεν υπηρετείται όσο η πολιτική που ακολουθείται παραμένει εγκλωβισμένη στη λογική του ανταγωνισμού στρατιωτικής ισχύος και του φαύλου κύκλου των υπερεξοπλισμών. Πέραν αυτού ενισχύεται η εξάρτηση της χώρας από ορισμένες χώρες-παραγωγούς των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων

Η κυβερνητική εμμονή στη μονομερή και κατά προτεραιότητα προώθηση του υπερεξοπλιστικού προγράμματος είναι σε βάρος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής της χώρας, αφού:

* Αποδιαρθρώνει την οικονομία σε μια περίοδο που δίπλα στα γνωστά δημοσιονομικά προβλήματα προστίθενται η αναζωπύρωση του πληθωρισμού και οι σοβαρές αποκλίσεις στον κρατικό Προϋπολογισμό.

* Μεγεθύνει επικίνδυνα το δημόσιο χρέος.

* Απομακρύνει την προοπτική πραγματικής σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

* Συμπιέζει περαιτέρω την ελληνική κοινωνία και της επιβάλλει επιπρόσθετες θυσίες σε μια περίοδο έντασης της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων όπως φαίνεται και με τον προϋπολογισμό που πρόσφατα κατατέθηκε.

To Γραφείο Τύπου