Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/11/1997

Δηλώσεις Ν.Κωνσταντόπουλου για δημοτικές εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δημοτικές εκλογές και την υποψηφιότητα της Μ.Δαμανάκη, τόνισε:

Θεωρώ υπερβολικό τον θόρυβο που γίνεται για το θέμα της υποψηφιότητας στο Δήμο της Αθήνας. Τους πολίτες τους απασχολούν άλλες προτεραιότητες. Τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, η ανεργία, ο προϋπολογισμός, η δραχμή, τα εθνικά θέματα, τα εξωθεσμικά κέντρα. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μετά ένα χρόνο και τότε οι πολίτες θα κάνουν συνειδητά και υπεύθυνα τις επιλογές τους. Και τα κόμματα, βεβαίως, θα αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες, στην ώρα τους, όπως έχουν προγραμματίσει.

Ο ΣΥΝ ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες τις εσωκομματικές του διαδικασίες στην Α΄Αθήνας και στη συνέχεια θα συνέλθει η Κ.Π.Ε. για τις τελικές αποφάσεις.

Για τον ΣΥΝ η διατύπωση διαφορετικών απόψεων σ' αυτό το στάδιο της συζήτησης δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα. Είμαστε κόμμα δημοκρατικό και παρά το όποιο κόστος θα τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες -που άλλοι φαίνεται υποτιμούν- και θα σεβαστούμε τα μέλη και τα στελέχη μας.

Ετσι είμαστε και βέβαιοι ότι όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όλοι θα τις στηρίξουν, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις.

Ζητώ από όλα τα στελέχη του ΣΥΝ να συμβάλουμε όλοι θετικά και εποικοδομητικά στις δημοκρατικές διαδικασίες στην οργάνωση της Α΄Αθήνας που ολοκληρώνονται σε μία εβδομάδα. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί τις δημοκρατικές μας διαδικασίες ως εικόνα δημόσιας αντιδικίας και αδυναμίας του ΣΥΝ.

Τη Δευτέρα θα συναντηθώ με την κ. Δαμανάκη για το θέμα της υποψηφιότητάς της. Η Μαρία Δαμανάκη είναι βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΝ, έχει τις θέσεις του Συνασπισμού ως προς την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση και την προγραμματική πρόταση του Συνασπισμού για την περιφερειακή αποκέντρωση με πραγματική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ο ΣΥΝ να ανησυχεί ούτε εσείς να ανησυχείτε για τον ΣΥΝ. Προς άλλες κατευθύνσεις να ανησυχείτε.

Ο Συνασπισμός θα καθορίσει την θέση του με τις πολιτικές του απόψεις και προτάσεις και όχι με τις όποιες εντυπώσεις. Ο ΣΥΝ έχει πολιτικές λειτουργίες και στο πλαίσιο των δημοκρατικών εσωτερικών πολιτικών μας λειτουργιών θα πάρουμε τις αποφάσεις.

To Γραφείο Τύπου