Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/11/1997

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με Μ.Δαμανάκη

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ν.Κωνσταντόπουλος και η Μ.Δαμανάκη έκαναν δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Μ.Δαμανάκη: Ενημέρωσα σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΝ για την προσπάθεια που κάνουμε ώστε να υπάρξει μια ελπιδοφόρα προοπτική νίκης στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αθηναίων. Οπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν μία τυπική συνάντηση. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ γνωρίζει ήδη τις βασικές θέσεις, διότι όπως γνωρίζετε υποστηρίζει σταθερά την πορεία της Κίνησής μας στα δημοτικά πράγματα. Περισσότερο συζητήσαμε το πώς μπορούμε να επιμείνουμε στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της όλης προσπάθειας.

Ν.Κωνσταντόπουλος: Ξέρετε ότι ο ΣΥΝ έχει συστηματικό ενδιαφέρον για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, αλλά και για τα ζητήματα του Δήμου της Αθήνας. Ο ΣΥΝ στο δήμο της Αθήνας θεωρεί ότι η παρουσία της Κίνησης με επικεφαλής την Μ.Δαμανάκη αποτελεί πλεονέκτημα. Γνωρίζετε τις διαδικασίες, τις ξέρουμε όλοι. Οι διαδικασίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι διαδικασίες δημοψηφίσματος για τα θέματα της εκλογικής τακτικής. Τις αποφάσεις θα τις πάρουμε μετά το δημοψήφισμα, στην ΚΠΕ. Συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αναφέρονται στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΝ για την Τ.Α., στις απόψεις της Κίνησης για τα ζητήματα της πόλης. Εκτιμάμε πάντως ότι, παρά την σημασία που έχουν οι δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα οι εκλογές στο Δήμο της Αθήνας, οι πολίτες και η κοινωνία έχουν ως προτεραιότητα τα σοβαρά προβλήματα της πορείας της οικονομίας, τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Είχαμε μία συζήτηση γύρω απ' όλα αυτά τα θέματα.

- Για σας είναι δεδομένη η στήριξη της υποψηφιότητας της κ.Δαμανάκη;

Ν.Κωνσταντόπουλος: Οπως σας είπα, στον ΣΥΝ υπάρχουν διαδικασίες γνωστές σε όλους. Και στη Μαρία Δαμανάκη και σε μένα και σε όλα τα μέλη. Οι διαδικασίες αυτές είναι διαδικασίες δημοψηφίσματος για τα θέματα της εκλογικής τακτικής. Υπάρχει η υποψηφιότητα της Μ.Δαμανάκη και συζητούμε με διαδικασίες δημοψηφίσματος τα θέματα της τακτικής. Και οι διαδικασίες και τα αποτελέσματά τους είναι σεβαστά απ' όλους.

- Είστε ικανοποιημένη από τη συνάντηση.;

Μ.Δαμανάκη: Ασφαλώς είμαι ικανοποιημένη. Ασφαλώς όλα αυτά είναι γνωστά. Γνωρίζω ότι ο ΣΥΝ, το κόμμα στο οποίο ανήκω προχωρά συντεταγμένα στη συζήτηση των θεμάτων. Εχω ήδη πει κι όταν ανακοίνωσα την πρωτοβουλία μου ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου. Και ακριβώς θέλω να υπογραμμίσω και μ' αυτό ότι όλη αυτή η διαδικασία σέβεται τις διαδικασίες των κομμάτων και τις αποφάσεις τους και θα τα συνεκτιμήσουμε μετά από το κλείσιμο αυτού του κύκλου.

- Υπήρξε ένα κλίμα δυσαρέσκειας για την πρωτοβουλία της κ. Δαμανάκη με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της;

Ν.Κωνσταντόπουλος: Καμμία δυσαρέσκεια δεν υπήρξε. Συζητάμε όλα τα θέματα, όπως ξέρετε με ευθύτητα, με αμεσότητα και με ειλικρίνεια. Δεν υπήρξε καμμία δυσαρέσκεια.

- Γιατί δεν περιμένατε το δημοψήφισμα για να ανακοινώσετε την υποψηφιότητά σας;

Μ.Δαμανάκη: ΄Εχω πει ήδη και θέλω να το επαναλάβω ότι σέβομαι απολύτως τις εσωκομματικές διαδικασίες των κομμάτων. Αυτό το οποίο ανακοίνωσα όταν ανέλαβα αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι υπάρχει από τη μεριά μου διαθεσιμότητα να είμαι υποψήφια σ' αυτή την πολύ δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι υποτιμώ τις διαδικασίες μέσα στα κόμματα. ΄Ηθελα να δώσω όμως τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που νομίζω ότι πρέπει να έχει αυτή η προσπάθεια.

To Γραφείο Τύπου