Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/11/1997

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αλλαγές στο νέο σύστημα παρακράτησης φόρου μισθωτών και συνταξιούχων, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Μετά την έντονη κατακραυγή για το κοινωνικά άδικο και σχιζοφρενικό, στη δημογραφική λογική του, νέο σύστημα παρακράτησης φόρου, η κυβέρνηση υπόσχεται αλλαγές, αποδεικνύοντας την κραυγαλέα προχειρότητα στη σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση, κάτω από το βάρος της εντεινόμενης δυσφορίας και των ποικίλων αντιδράσεων για το ανύπαρκτο κοινωνικό πρόσωπο της οικονομικής της πολιτικής, επιχειρεί σπασμωδικές, οριακές αλλαγές στον πιο σκληρό και άδικο προϋπολογισμό των τελευταίων δέκα χρόνων.

Ο ΣΥΝ τονίζει την ανάγκη, πέρα από τους αντιφατικούς, σπασμωδικούς και αναξιόπιστους κυβερνητικούς χειρισμούς, να αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τον ουσιαστικό ρόλο της Βουλής στη διαμόρφωση, ψήφιση και παρακολούθηση του Προϋπολογισμού καθώς και των φορολογικών Νομοσχεδίων που τον συνοδεύουν.

To Γραφείο Τύπου