Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/11/1997

Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος του ΣΥΝ για τις δημοτικές εκλογές του 1998

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας του ΣΥΝ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών του ΣΥΝ στις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος στην Α' Αθήνας, με θέμα την εκλογική τακτική στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Συνολικά ψήφισαν: 815 Έγκυρα: 811 Ποσοστό συμμετοχής: 67%

ΠΡΟΤΑΣΗ 1

Προτείνουμε την Μαρία Δαμανάκη, ως υποψήφια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με βάση το πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες για την Αθήνα".

Απευθυνόμαστε σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της Αθήνας που ενδιαφέρονται να αλλάξει πορεία ο Δήμος, να ηττηθούν οι αντιλήψεις και οι πρακτικές που εκπροσωπεί ο Δ.Αβραμόπουλος.

Η πρότασή μας είναι ανοικτή και στην ευρύτερη δυνατή στήριξη από πολιτικές δυνάμεις που θα συμφωνούσαν στις αναγκαίες προϋποθέσεις (Πρόγραμμα, στόχοι, πρόσωπα) για ένα ΔΗΜΟ διεκδικητικό, αγωνιστικό, με έμπνευση και όραμα για την Αθήνα. Αν δεν υπάρξουν τέτοιες διαθέσεις, οι δυνάμεις του ΣΥΝ να δώσουν αυτόνομα τη μάχη των δημοτικών εκλογών με επικεφαλής την Μ.ΔΑΜΑΝΑΚΗ.

Υπέρ:457

Ποσοστό: 56,3%

ΠΡΟΤΑΣΗ 2

Σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις τόσο στο αυτοδιοικητικό, όσο και σε γενικώτερο πολιτικό επίπεδο, που να επιτρέπουν μια φερέγγυα και αξιόπιστη πολιτική συνεργασία και κοινή κάθοδο με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων.

Αντίθετα η κάθοδος στις εκλογές της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες για την Αθήνα" με το πρόγραμμά της και με επικεφαλής την Μαρία Δαμανάκη, αξιοποιώντας τους υπαρκτούς δεσμούς της με τα κινήματα πολιτών αλλά και την στήριξη ευρύτερων οικολογικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων, είναι η επιλογή που ανοίγει νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για την Αθήνα και τους κατοίκους της, σε αντίθεση με τις συντηρητικές πολιτικές κυβέρνησης και Αβραμόπουλου για το Λεκανοπέδιο και την Αθήνα.

Υπέρ:336

Ποσοστό: 41,5%

ΛΕΥΚΑ: 18

Ποσοστό:2,2%

To Γραφείο Τύπου