Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/11/1997

Δηλώσεις στελεχών για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών του ΣΥΝ στις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος στην Α' Αθήνας, με θέμα την εκλογική τακτική στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων.

Δηλώσεις στελεχών για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών του ΣΥΝ στις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος στην Α' Αθήνας, με θέμα την εκλογική τακτική στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων.

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου

"Οι δημοκρατικές διαδικασίες στην οργάνωση Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ ολοκληρώθηκαν.

Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό από όλους.

Ο Συνασπισμός συντεταγμένος, αξιοποιώντας τις δημοκρατικές του διαδικασίες και με την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη, θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία δυνάμεων στη βάση ενός αναγεννητικού και φερέγγυου προγράμματος για την Αθήνα, με στόχο την νίκη στο Δήμο της Αθήνας".

Δήλωση του Γραμματέα της Ν.Ε Α΄ Αθήνας, 'Aγγελου Μανταδάκη

"Οι δημοκρατικές διαδικασίες στην Νομαρχιακή Οργάνωση Α΄ Αθήνας ολοκληρώθηκαν.

Τα μέλη του κόμματος στις 19 Πολιτικές Κινήσεις του Δήμου Αθήνας εξέφρασαν με σαφή τρόπο την βούλησή τους. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό από όλους και ο ΣΥΝ προχωρά συσπειρωμένος στην υλοποίηση των αποφάσεών του".

Δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

"Το ποσοστό του 56% που ψήφισε υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στον Δήμο της Αθήνας είναι σεβαστό αλλά μικρό για θριαμβολογίες γιατί δεν εμπεριέχει καμία δυναμική.

Η Κ.Π.Ε του ΣΥΝ και η συντρόφισσα Μαρία Δαμανάκη πρέπει να συνεκτιμήσουμε και αυτό το δεδομένο πριν πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις".

Δήλωση του Στέργιου Πιτσιόρλα, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

"Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι σαφές και προφανώς σεβαστό από όλους.

Με την ολοκλήρωση των δημοκρατικών διαδικασιών στην οργάνωση της Αθήνας, ο ΣΥΝ περνάει σε μια νέα φάση θετικών πρωτοβουλιών με στόχο την διαμόρφωση ενός νικηφόρου ψηφοδελτίου υπό την Μ.Δαμανάκη.

Ενός ψηφοδελτίου που θα σηματοδοτήσει μια νέα πολιτική για την Αθήνα.

Τα μέλη και στελέχη που με την ψήφο τους εξέφρασαν επιφύλαξη ως προς την επιλογή της πλειοψηφίας να έχουν την βεβαιότητα ότι θα αξιοποιηθεί δημιουργικά το μήνυμα που περιέχει η στάση τους και ότι οι επιφυλάξεις; τους θα διασκεδαστούν από την δυναμική του εγχειρήματος που από κοινού αναλαμβάνουμε και θα φέρουμε σε πέρας".

Δήλωση του Πάνου Λαφαζάνη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

"Tο δημοψήφισμα στην Α΄Αθήνας έγινε κάτω από ένα κλίμα εκβιασμών και τετελεσμένων που προέρχονται τόσο από την σκόπιμη προς τούτο πρωτοβουλία της Μ.Δαμανάκης όσο και από το εσπευμένο πρωθυπουργικό χρίσμα στην υποψηφιότητά της . Παρά όλα αυτά και παρ΄ όλο ότι δεν ψήφισαν οι κλαδικές οργανώσεις και η νεολαία, το αποτέλεσμα κατέδειξε ότι η συνεργασία του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας δυναμικής και προοπτικής. Σέβομαι το αποτέλεσμα. Όμως η ηγεσία του ΣΥΝ αλλά και η Μ.Δαμανάκη οφείλουν να σταθμίσουν σοβαρά τα νέα δεδομένα αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις πριν λάβουν οριστικές αποφάσεις που μπορεί να πέσουν στο κενό".

Δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

"Τα μέλη του ΣΥΝ στις οργανώσεις της Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ μετά από συζήτηση και προβληματισμό, με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για τον Δήμο της Αθήνας και γύρω από την υποψηφιότητα αυτή να επιδιωχθεί η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Πιστεύω απόλυτα ότι σήμερα έγινε ουσιαστικό βήμα για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να δωθεί ελπιδοφόρα και νικηφόρα η μάχη για το Δήμο της Αθήνας".

To Γραφείο Τύπου