Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/12/1997

Συνάντηση ΣΥΝ με ΕΠΟ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος και οι Αλ.Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για τα Αθλητικά, Γ.Τζιάς και Α.Τασούλας, μέλη του Αθλητικού Τμήματος συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

"Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και τους συνεργάτες του το πρόβλημα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι άλυτο αυτό το πρόβλημα. Βεβαίως δεν είναι σημερινό, αλλά επιβάλλεται να το αντιμετωπίσουν μέσα κι έξω από τη Βουλή όλοι οι φορείς του δημόσιου βίου της χώρας, κόμματα, οργανώσεις και ομάδες. Υπάρχει δυσπιστία και καχυποψία στις διαδικασίες που σχετίζονται με τα του ποδοσφαίρου. Αυτή η καχυποψία και η δυσπιστία του κοινού έχει καλλιεργηθεί από παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται από συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένους φορείς. Η ΕΠΟ πρέπει να ενισχυθεί, να παίξει τον πραγματικό της ρόλο, να εξυγιάνει όλες τις διαδικασίες οι οποίες είναι υπονομευμένες, διαβλητές και αναξιόπιστες, να προχωρήσει σε μία νέα οργάνωση και της καταστατικής της μορφής και του τρόπου εκλογής της αλλά και του τρόπου με τον οποίο διοργανώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιβάλλεται, λοιπόν, ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, ποδοσφαιρικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος δια της κυβερνήσεως να επεξεργαστούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα οδηγήσει σ' ένα νέο καταστατικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σ' έναν νέο καταστατικό χάρτη για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, και θα οδηγήσει στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την εξυγίανση των νοσηρών φαινομένων που κυριαρχούν.

Εμείς από την πλευρά του ΣΥΝ θα συνεχίσουμε την πρωτοβουλία που πήραμε. Τις αμέσως επόμενες ημέρες όλη αυτή την εμπειρία που αποκομίσαμε από τις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς θα θελήσουμε να τη δημοσιοποιήσουμε και θα καλέσουμε και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταθέσουν δημόσια τις απόψεις τους για να προχωρήσουμε σε άμεσες λύσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αλιμήση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γενικότερα και τους συνεργάτες του για την χρήσιμη συζήτηση που είχαμε".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Συζητήσαμε και με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ ζητήματα τα οποία αναφέρονται στην ανάγκη εξισορρόπησης των προϋποθέσεων και των πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα, προκειμένου ο κλασσικός αθλητισμός να μπορέσει να παίξει και τον παιδαγωγικό και τον κοινωνικό του ρόλο, πολύ περισσότερο καθώς βρισκόμαστε στην πορεία για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα έχουμε τη δυνατότητα με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τους αντίστοιχους φορείς να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν τελικά στη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης πολιτικής για τον αθλητισμό. Πολιτική για τον αθλητισμό του 21ου αιώνα σε συνθήκες οι οποίες σήμερα διαμορφώνουν μια εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και μία διαστροφή των αθλητικών ιδεωδών και των κοινωνικών αξιών που έχει ο αθλητισμός".

Τμήμα Αθλητισμού