Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/12/1997

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ για τις αντιδικίες υπουργών για ΝΑΤΟ

Με αφορμή τη δημόσια αντιδικία των κ.κ. Αρσένη-Τσαοχατζόπουλο για το ΝΑΤΟ και με την σχετική δήλωση του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι απαράδεκτη η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Ελληνα πολίτη οι υπουργοί αληλοκατηγορούνται, εκοτξεύουν ο ένας στον άλλον κατηγορίες σαν να είναι ξένοι στο ίδιο σπίτι.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η κυβέρνηση συνολικά και κάθε υπουργός ατομικά έχουν την ευθύνη της πολιτικής που εφαρμόζουν. Και η σημερινή κυβερνητική πολιτική δεν λύνει αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.

Ειδικώτερα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής εκείνο που είναι αναγκαίο - το έχουμε επισημάνει από τη μεριά του ΣΥΝ επιμόνως. Είναι αναγκαίοι οι θεσμοί πολιτικής συνεννόησης. Αναγκαίοι θεσμοί εθνικής στρατηγικής, αναγκαία η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είναι απαράδεκτη η νοοτροπία της κυβέρνησης να μην ενημερώνει ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε τους αρχηγούς των κομμάτων και να πληροφορούμεθα λαός, κοινωνία, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, τα πάντα από την ειδησεογραφία των ξένων ΜΜΕ.

Επιβάλλεται λοιπόν τούτη την ώρα εθνική στρατηγική, πολιτική ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όλοι να καταλάβουν κυρίως οι υπουργοί που βρίσκονται στην ίδια κυβέρνηση ότι αυτή η απαράδεκτη εικόνα δημιουργεί και ρευστότητα στο εσωτερικό αλλά και δυσμενή εικόνα στο εξωτερικό της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να μην μιλάει με υπαινιγμούς ούτε με συγκεκαλημένες κατηγορίες. Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμρις του τόπου και την ελληνική κοινωνία για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη και κυρίως ο Πρωθυπυργός της χώρας αντί να μετατρέπεται σε διάδικο και αντίδικο των υπουργών του καλό θα είναι να εξασφαλίσει εθνική στρατηγική και πολιτική συνεννόηση".

To Γραφείο Τύπου