Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2006

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο σκάνδαλο σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η δήθεν ανεξαρτησία της αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το άλλοθι των εκάστοτε κυβερνήσεων προκειμένου να αποσείουν τις πελώριες πολιτικές ευθύνες τους για την αισχροκέρδεια, τα "καρτέλ" και τις εναρμονισμένες πρακτικές που κυριαρχούν στις αγορές. Αυτό το άλλοθι επικαλείτο συνεχώς και δυόμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, πρώτα απ' όλα το Υπουργείο Ανάπτυξης, για να καλύπτει το κύμα ακρίβειας και τα μεγάλα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, που αντλούν υπερκέρδη σε βάρος των καταναλωτών. Η υπόθεση του εξεταζόμενου σκανδάλου με την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθιστά αυτό το άλλοθι, ακόμα περισσότερο από πριν, ΔΙΑΤΡΗΤΟ.

Τα φαινόμενα της διαφθοράς είναι κατ' εξοχήν θέματα που συνδέονται με τις ασκούμενες πολιτικές και όχι αντικείμενο ενός στείρου δικομματικού καυγά. Όσο συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όσο τα κέρδη μπαίνουν όλο και περισσότερο πάνω από τους ανθρώπους και η επιδίωξη του πλούτου πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη, τόσο τα φαινόμενα της διαφθοράς θα διευρύνονται και θα γιγαντώνονται.

Σήμερα όσο ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη από μια άλλη προοδευτική πορεία που θα προτάξει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στους νόμους της άγριας ζούγκλας των αγορών".

To Γραφείο Τύπου