Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2005

Συνάντηση Αλαβάνου - Παπαγιαννάκη με Υπ. ΠΕΧΩΔΕ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Μιχ. Παπαγιανάκης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος του κύκλου Περιβαλλοντικής Πολιτικής του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και ενημερώθηκαν για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου.

Μετά την επίσκεψη ο Μιχ. Παπαγιαννάκης δήλωσε τα εξής:

«Ζητήσαμε να δούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος για να προβάλλουμε μερικά από τα αιτήματα που έχουμε στην κυβέρνηση και να του εκφράσουμε μερικές από τις ανησυχίες μας για την εξέλιξη συγκεκριμένων ζητημάτων της περιβαλλοντικής πολιτικής. Είχε την καλοσύνη να μας δεχθεί και να κουβεντιάσουμε λεπτομερέστατα για πολλά.

Υπάρχει η ανησυχία μας για την εξέλιξη του σώματος επιθεωρητών περιβάλλοντος. Πιστεύουμε ότι είναι ένα κλειδί για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Συζητήσαμε επίσης κάποιες πρώτες σκέψεις για να δούμε πώς η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα των μεταλλαγμένων. Έτσι, μετά τις πολύ κακές αποφάσεις που πάρθηκαν για την απελευθέρωση της χρήσης των μεταλλαγμένων, ιδίως στη γεωργία. Υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις για κάποια μέτρα που μπορούν να παρθούν, στην κατεύθυνση του ελέγχου, του περιορισμού έως και της αποτροπής καλλιεργειών μεταλλαγμένων.

Συζητήσαμε επίσης τις παρατηρήσεις μας, και είναι πολλές και ήδη τις έχουμε δημοσιοποιήσει, για τις μεταολυμπιακές χρήσεις των εγκαταστάσεων, από την πλευρά κυρίως την περιβαλλοντική, της κάλυψης ελεύθερων χώρων, την αύξηση ενδεχομένως των κτισμάτων κλπ.

Ο κ. Υπουργός μας έδωσε μερικές απαντήσεις, μερικές ήταν ενδιαφέρουσες, όμως δεν κάλυψαν πλήρως τα θέματα για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε . Θα συνεχίσουμε τις επαφές με τον ίδιο, με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και με τον Υφυπουργό κ. Καλογιάννη και νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη προώθηση των προτάσεών μας.

Για τα επαπειλούμενα πρόστιμα, ο κ. Σουφλιάς μας έδωσε πολύ καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις. Για το θέμα του Κουρουπιτού μας διαβεβαίωσε ότι περίπου τελείωσε η ιστορία και δεν θα γίνει περαιτέρω δίωξη. Το ίδιο μας είπε και για το θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου. Προφανώς εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με ιδιαίτερη εγρήγορση και αυτά και άλλα συναφή προβλήματα της περιβαλλοντικής πολιτικής.»

To Γραφείο Τύπου