Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/08/2005

Για το νομοσχέδιο που αφορά στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ,  σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το νομοσχέδιο που αφορά στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, αποφασίζει να ξεπουλήσει συλλήβδην όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Από δω και μπρος, σύμφωνα με τις επιλογές της κυβέρνησης, οι ιδιώτες, με τα λεφτά, μάλιστα, του Δημοσίου και των κοινοτικών προγραμμάτων, θα μπορούν να έχουν υπό την κερδοσκοπική τους εκμετάλλευση όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες και τις δημόσιες υποδομές, μη εξαιρουμένων των νοσοκομείων, των σχολείων, των λιμανιών, κ.λ.π., κ.λ.π.

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη παράδοση του κράτους στους ιδιώτες, όπως ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο καθεστώς έμμεσης φορολογίας μέσω της οποίας οι πολίτες θα πληρώνουν διόδια για υπηρεσίες και υποδομές που μέχρι τώρα παρείχε το κράτος δωρεάν.

Η κυβέρνηση στηρίζει τις επιλογές της στο έδαφος που είχε προετοιμάσει μέχρι σήμερα για αυτό το θέμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η ριζική αντίθεση μας σε αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά απλώς στις σκανδαλώδεις διαδικασίες, με τις οποίες προωθούνται οι συμπράξεις, αλλά είναι αντίθεση ουσίας με αυτήν κάθε αυτήν την επιλογή συνολικής ιδιωτικοποίησης του κράτους.

To Γραφείο Τύπου