Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/08/2005

Ο ΣΥΝ κοντά στους αγρότες της Ηλείας

Π.Τριγάζης: "Βόμβα Χιροσίμα" έχει πλήξει τους αγρότες

Τους τοματοπαραγωγούς του νομού Ηλείας, που βρίσκονται σε απόγνωση, περιμένοντας έξω από το εργοστάσιο "Αστερίς" την απορρόφηση της παραγωγής τους, επισκέφθηκε χθες το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΝ, Βασίλης Μανδαράκης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ ενημερώθηκε από τους αγρότες για τα προβλήματά τους και τους εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος και επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αδιαφορία του.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση, ο Π.Τριγάζης τόνισε:

"Μαύρες μέρες ζει η ελληνική αγροτιά. Κάτι σαν "βόμβα της Χιροσίμα" έχει πλήξει τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, μετά και τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές στη Μακεδονία και την Θράκη.

Αλλά και στο νομό Ηλείας τα αγροτικά προβλήματα είναι πιεστικά και χρόνια. Δεν μιλάμε μόνο για μείωση του αγροτικού εισοδήματος, λόγω των χαμηλών τιμών και του αυξανόμενου κόστους των καλλιεργειών, αλλά και για τον κίνδυνο πλήρους απώλειας του αγροτικού εισοδήματος, όπως συμβαίνει με τους τοματοπαραγωγούς.

Εμπαίζονται οι τοματοπαραγωγοί. Αθετούνται συμφωνίες.  Η απορρόφηση της τομάτας καθυστερεί απελπιστικά. Η παραγωγή σαπίζει στα χωράφια. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αδιαφορεί και δεν κάνει τίποτα για να τηρήσει το εργοστάσιο τις συμφωνίες με τους παραγωγούς.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους τοματοπαραγωγούς και γενικότερα με τους αγρότες του Νομού Ηλείας και θα φέρουμε ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α το θέμα στην Βουλή".

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΝ, Β.Μανδαράκης επέκρινε τους τοπικούς βουλευτές, ιδιαίτερα του κυβερνώντος κόμματος για την αδιαφορία τους και την αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων.

To Γραφείο Τύπου