Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/08/2005

Σχετικά με τις απόψεις του ΣΥΝ για τις αεροπορικές εταιρείες "χαμηλού κόστους", τους "πειρατές των αιθέρων"

O N. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος του Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό "9.84" στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη και σε δημόσιο διάλογο με το δημοσιογράφο Π. Μανδραβέλη της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" σχετικά με τις απόψεις του ΣΥΝ για τις αεροπορικές εταιρείες "χαμηλού κόστους", τους "πειρατές των αιθέρων", επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η μη αναγραφή και η μη αξιολόγηση πλήθους βλαβών, που δεν σημειώνονται καν ή υποβαθμίζεται η σημασία τους από αυτές τις εταιρείες, που υπόκεινται μόνο σε τυπικό δημόσιο έλεγχο.

Ακόμη, στο ίδιο χρονικό διάστημα ο ανελέητος ανταγωνισμός που αναπτύχθηκε επηρέασε αρνητικά και το επίπεδο ασφάλειας των δημόσιων αερομεταφορών, που "υποχρεούνται" να υποβαθμίζουν αντιστοίχως τα επίπεδα ασφάλειας πτήσεων.

Ακόμα και στην Ευρώπη έχει υποβαθμιστεί, απ΄ ότι φαίνεται και από το δημόσιο διάλογο που διεξάγεται με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα, το επίπεδο των διεθνών και δημόσιων ελέγχων σε όλα τα στάδια σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών, των ελέγχων των αεροσκαφών και της επάρκειας και των όρων εργασίας των πληρωμάτων."

To Γραφείο Τύπου