Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/08/2005

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, αναφερόμενο στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το "αντιτρομοκρατικό" δόγμα "μηδενικής ανοχής", τονίζει:

Το "αντιτρομοκρατικό" δόγμα "μηδενικής ανοχής" στις μεγαλουπόλεις της δύσης σκοτώνει στο Λονδίνο και βασανίζει στην Αθήνα.

Τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, ένα μήνα μετά, για την άγρια εν ψυχρώ δολοφονία του Βραζιλιάνου Ντε Μενέζες δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της κρατικής τρομολαγνείας. Το πρόσωπο αυτό, παρότι ήταν κρυμμένο με κουκούλες, φάνηκε και στην περίπτωση των 12 Πακιστανών, που, κατά τα δημοσιεύματα και τις δικές τους καταγγελίες, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ο κ. Μπλαιρ έχει πάρει τις δικές του ευθύνες και με την ειδική "νομοθεσία" καλύπτει ακραίες ενέργειες εναντίον των ελευθεριών των πολιτών.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην σιωπά και να μην συναινεί. Αντίθετα, να προχωρήσει άμεσα στην απόδοση ευθυνών γι αυτή την άθλια συμπεριφορά προς τους οικονομικούς μετανάστες που καταγγέλλουν τους βασανισμούς.

Το δόγμα "μηδενικής ανοχής" για τις κοινωνίες των μεγαλουπόλεων, στο οποίο φαίνεται ότι συναινούν και συνηγορούν οι αρμόδιοι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δόγμα απάνθρωπης και ρατσιστικής συμπεριφοράς κοινωνιών που επωάζουν στα σπλάχνα τους το "αυγό του φιδιού".

To Γραφείο Τύπου