Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2005

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με το εντεινόμενο χάος στις διεθνείς αερομεταφορές, μετά και την πτώση του αεροπλάνου της ιδιωτικής εταιρείας "ΗΛΙΟΣ"

Το εντεινόμενο χάος στις διεθνείς αερομεταφορές, μετά και την πρόσφατη τραγωδία με την πτώση του αεροπλάνου της ιδιωτικής εταιρείας "ΗΛΙΟΣ", έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική της απορύθμισης, του αχαλίνωτου ανταγωνισμού, της κερδοσκοπίας και των ιδιωτικοποιήσεων στις πολιτικές αερομεταφορές, αποτελεί ευθεία απειλή για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ανοίξουν αυτό το κεφάλαιο ως προς την αναζήτηση των βαθύτερων αιτιών της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας, γιατί δεν θέλουν να αμφισβητήσουν τα "ιερά και απαραβίαστα" νεοφιλελεύθερα δόγματα.

Ο ΣΥΝ για άλλη μια φορά υπογραμμίζει ότι οι αεροπορικές συγκοινωνίες δεν είναι δυνατόν να υπακούουν στη λογική της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Ο νεοφιλελευθερισμός ως οικονομικό δόγμα αν προκαλεί γενικότερα στην κοινωνία διευρυνόμενες ανισότητες, υπερεκμετάλλευση και φτώχεια, ειδικά στο χώρο των αερομεταφορών απειλεί την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξυγίανσή της ως δημόσιας εταιρείας, με την περαιτέρω αναβάθμιση του εθνικού και κοινωνικού της ρόλου και της ασφάλειάς της.

To Γραφείο Τύπου