Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2005

ΝΕΟ ΒΑΡΥ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ "ΔΩΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν ένα νέο βαρύ πλήγμα για το οικογενειακό εισόδημα, πολύ περισσότερο, μάλιστα, που θα ενισχύσουν το καθημερινά διογκούμενο κύμα των ανατιμήσεων ιδιαίτερα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οι ανατιμήσεις αυτές στα τιμολόγια της ΔΕΗ γίνονται ακόμα περισσότερο απαράδεκτες την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για το 2006, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κάτω από το 3%.

Σε  μια περίοδο που η ΔΕΗ παρουσιάζει ιδιαίτερα ενισχυμένα κέρδη, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της αποτελούν, αποκλειστικά, ένα "δώρο" στους ιδιώτες- μετόχους της και κυρίως ένα "δώρο" στους ιδιώτες-επενδυτές στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, ενόψει της επικείμενης απελευθέρωσης της σχετικής αγοράς. Επιβεβαιώνεται ότι οι καταναλωτές είναι τα μεγάλα "θύματα" που θα πληρώνουν, με ένα όλο και μεγαλύτερο χαράτσι στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την πολυδιαφημισμένη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

To Γραφείο Τύπου