Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/04/2005

Συνάντηση προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Πρέοδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με κεντρικό θέμα συζήτησης τη διεκδίκηση νομικού πλαισίου για την κατοχύρωση των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων και στο Δημόσιο Τομέα.

Ο Αλ. Αλαβάνος μετά τη συνάντηση υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι απολύτως απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται ως βαριά και ανθυγιεινή η εργασία ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά η πολιτεία να μην αναγνωρίζει για τις ίδιες κατηγορίες εργαζομένων που δουλεύουν στο Δημόσιο τη βαριά και ανθυγιεινή εργασία τους.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Δημόσιο από ορισμένες απόψεις, επιβεβαιώνεται ως ο χειρότερος εργοδότης.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε επίσης ότι αυτή η απαράδεκτη αδικία και ανισότητα πρέπει να αρθεί. «Ο ΣΥΝ θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία με πρόταση νόμου στη Βουλή, ώστε οι ίδιες κατηγορίες εργαζομένων που στον ιδιωτικό τομέα η εργασία τους χαρακτηρίζεται ως βαριά και ανθυγιεινή (π.χ. εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στις χωματερές κλπ.) να χαρακτηρίζεται ως τέτοια και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.»

To Γραφείο Τύπου