Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/08/2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ με αντικείμενο συζήτησης τον προγραμματισμό ενόψει της νέας περιόδου και με αιχμή την παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ και τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις της περιόδου.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ενέκρινε τον σχεδιασμό για τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου και των θέσεων που θα ανακοινώσει πολυμελές κλιμάκιο ηγετικών στελεχών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο τόσο στην επίσκεψη στη ΔΕΘ, όσο και στις επαφές με τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στην Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης που θα δοθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Πολιτική Γραμματεία ενημερώθηκε και ενέκρινε τις σχετικές δηλώσεις που έγιναν για το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τη συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τ. Παπαδόπουλο.

Η Πολιτική Γραμματεία εκφράζει και συλλογικά την πλήρη και ριζική αντίθεση του κόμματος με την κυοφορούμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς το δικομματικής έμπνευσης σχέδιο της Ν.Δ. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο οδηγεί σε παραπέρα, σε σχέση με το ισχύον σύστημα, ανισοτιμία της ψήφου των πολιτών αλλά και επιχειρεί να θέσει τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα ασφυκτικό δικομματικό πλαίσιο. Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει την ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας για την άμεση εκλογή, και μάλιστα με το σύστημα της απλής αναλογικής, σε όλα τα επίπεδα των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

To Γραφείο Τύπου