Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/08/2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ

Έσβησε χτες στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον καρκίνο η Βούλα Αρναούτη.

Η τραγική είδηση "πάγωσε" χτες το πρωί τα Γραφεία του Συνασπισμού.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση και διαπίστωση της ασθένειας, η προ δύο εβδομάδων εισαγωγή στο νοσοκομείο και η ραγδαία αρνητική εξέλιξη, κάνουν την είδηση του θανάτου της Βούλας, είδηση σοκ, είδηση απίστευτη.

Η Βούλα Αρναούτη από τα φοιτητικά της χρόνια βρέθηκε στις γραμμές της Αριστεράς, αγάπησε τις ιδέες της και πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για τις αρχές και τα ιδανικά της.

Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας στα δύσκολα προδικτατορικά χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα και συμμετοχή στους αγώνες για την Παιδεία και την Δημοκρατία μέσα από τις παρατάξεις που στήριζε η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.

Στη μεταπολίτευση είχε συνεχή παρουσία στους νέους δημοκρατικούς αγώνες και συμμετείχε από την αρχή στη Συγκρότηση του Ενιαίου ΣΥΝ.

Εκλέχθηκε στην ΚΠΕ του Συνασπισμού και ήταν μέχρι το τέλος στέλεχος στα Τμήματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εκπροσώπησε όλα τα τελευταία χρόνια τις παρατάξεις "ΣΥΝασπισμός των Πολιτών" και "Ενεργοί Πολίτες" σε διάφορες επιτροπές της Νομαρχίας Αθηνών με λαμπρά αποτελέσματα.

Η Βούλα Αρναούτη, με συνέπεια στον εαυτό της και στη διαδρομή της, έμεινε, μέχρι που έσβησε, στην πρώτη γραμμή. Η ευαισθησία, η φαντασία, το αντικομφορμιστικό της πνεύμα, το πείσμα και η τιμιότητα που αποτελούσαν σταθερά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, αλλά και η πρωτοτυπία των ιδεών της και το πάθος της για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, θα μας την θυμίζουν για πάντα.

Στη συντρόφισσά μας, στη φίλη μας, στη δική μας Βούλα, μια μόνο υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε αποχαιρετώντας την: Θα μείνουμε με την ίδια συνέπεια στο πόδι της.

To Γραφείο Τύπου