Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2005

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Υ.Π.Α.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος  και ο Κ. Ήσυχος, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος  συναντήθηκαν σήμερα με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ  δήλωσε:

"Είχαμε μια συζήτηση με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων και τον έλεγχό τους.

Αναφέρω, ως παραδείγματα, το γεγονός ότι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες νοικιάζουν ξένα αεροπλάνα, από χώρες της Αφρικής ή της Ασίας, με διαφορετικές προδιαγραφές, τα οποία, όχι μόνο δεν ελέγχονται από την Τεχνική Βάση των εταιριών αυτών, αλλά δεν ελέγχονται ούτε από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Να αναφέρω, δεύτερο παράδειγμα, το γεγονός ότι υπάρχουν παρεμβάσεις των επιθεωρητών της ΥΠΑ να σταματήσει η πτήση αεροπλάνου μικρής ελληνικής ιδιωτικής εταιρίας και την μεθεπόμενη ημέρα υπάρχει κατεπείγουσα παρέμβαση της Διοίκησης της ΥΠΑ να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας μέχρι τέλος Αυγούστου.

Να αναφέρω ως τρίτο παράδειγμα το γεγονός ότι ορισμένες εταιρίες εμφανίζουν τόσο τέλειες επιδόσεις στα θέματα ασφάλειας, οι οποίες προκαλούν σε πολλούς ερωτηματικά, μήπως  υπάρχουν και εδώ διπλά βιβλία, όπως γίνεται και με τα λογιστικά.

Να αναφέρω ως παράδειγμα, τέλος, ότι υπάρχει μια πλήρης εκτόπιση των επιθεωρητών της ΥΠΑ από συμβούλους, οι οποίοι ασκούν τον ρόλο των επιθεωρητών χωρίς να έχουν αυτά τα τεχνικά προσόντα.

Επίσης αναφέρω ως εξαιρετικά προσβλητικό για τη χώρα μας και για τη δημοκρατία το γεγονός ότι η επίσημη τεχνική εταιρεία συμβούλων της ΥΠΑ αναφέρει στην έκθεση που έκανε για την ΥΠΑ ότι "ενημέρωνε συχνά την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την πρόοδο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας", ενώ δεν ενημέρωνε το ελληνικό Κοινοβούλιο ή την αρμόδια επιτροπή του.

Προφανώς η εταιρεία S H & E INTERNATIONAL AIR TRANSPORT CONSULTANCY  μπέρδεψε την ΥΠΑ με τις ΗΠΑ .

Είναι ακραία φαινόμενα αυτά.

Εμείς ως Συνασπισμός θα πάρουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την σύσταση Ειδικής Επιτροπής στη Βουλή για τη Διερεύνηση των Συνθηκών Ασφαλείας και Ελέγχου των Πτήσεων και για τον εντοπισμό των οποιωνδήποτε ευθυνών υπάρχουν.

Καλούμε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να την υποστηρίξουν"

To Γραφείο Τύπου