Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/04/2005

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφορικά με το κλείσιμο της HELLAS-JET

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της HELLAS-JET (θυγατρική εταιρεία της CYPRUS AIRWAYS με έδρα την Αθήνα), από10/05, πιστοποιεί για πολλοστή φορά ότι:

Ο ισχυρισμός και η ακραιφνής προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων κύκλων ότι καθετί το δημόσιο είναι απορριπτέο και αντιπαραγωγικό, σε αντιδιαστολή με τα «αντίθετα επιτεύγματα» των ιδιωτών «σωτήρων» -επιχειρήσεων, καταρρίπτεται.

Αντίστοιχα, καταρρίπτεται η απόπειρα θεσμοθέτησης της επικράτησης των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την πολιτική της φιλελευθεροποίησης. Αποδεικνύεται δε, ότι η πορεία η φιλελευθεροποίησης ισοδυναμεί με μια πορεία προς μονοπωλιακό ή ολιγοπωλιακό αεροπορικό περιβάλλον στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επικράτηση δύο ή τριών εταιρειών.

Ούτε καν για λόγους στοιχειώδους ηθικής και δεοντολογίας δε γίνεται αναφορά στη σχετική είδηση για το τι θα γίνει με τις/τους εργαζόμενους. Η περιφρόνηση των ιδιωτών κερδοσκόπων απέναντί τους είναι προφανής. Προφανές είναι, επίσης, ότι για την επικράτεια του κέρδους κάθε άνθρωπος-εργαζόμενος λογίζεται σαν στοιχείο κερδοφορίας. Αν κάτι δεν πάει καλά, απλά εκκαθαρίζεται βάση της κυνικής λογικής του νεοφιλελευθερισμού.

Με βάση τα παραπάνω, αν φύγει από το προσκήνιο η δημόσια Ο.Α. και κάθε περίπτωση, επομένως, ισχύος εθνικής στρατηγικής αερομεταφορών στην οποία πιστεύει ο ΣΥΝ, θα γενικευθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και θα γενικευθεί η ιδιωτική εργοδοτική αυθαιρεσία στο χώρο των αερομεταφορών.

To Γραφείο Τύπου