Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2006

Ανακοίνωση του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας

Είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν από κοντά τα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα στην Αστυνομία, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των Αστυνομικών της Αττικής, έχει αλωθεί από επικίνδυνα ακροδεξιά στοιχεία.

Πιο ακραίος απ' όλους, σε αντιλήψεις, πιο φανατικός και πιο εχθρικός σε κάθε ιδέα προοδευτισμού είναι ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος, πριν αποκτήσει την "ασυλία" του συνδικαλιστή, υπηρετούσε στα ΜΑΤ.

Είναι ο ίδιος που χθες επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του Συνασπισμού και του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι: "ο ΣΥΝ και το ΠΑΜΕ, πληρώνουν στελέχη τους για να ...συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και να χτυπούν αστυνομικούς!", με αφορμή το επεισόδιο που προέκυψε με τον αστυφύλακα που κρατούσε μεταλλικό κρίκο - εξάρτημα της στολής του, μπροστά στους διαδηλωτές δασκάλους και καθηγητές.

Ένα είναι σίγουρο:

Ο συνδικαλισμός στην αστυνομία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να οδηγηθεί σε δημοκρατική κατεύθυνση, και οι αστυνομικοί έχουν ακόμη πολύ δρόμο  μπροστά τους ώσπου να καταφέρουν να λειτουργούν με κοινωνική ευαισθησία, κοινωνική αλληλεγγύη και να μπορούν κάποτε να δείχνουν κατανόηση και σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει τεράστια ευθύνη, για το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει, συντηρείται και διαρκώς αυξάνει μέσα στο χώρο της ΕΛΑΣ.

Καλούμε την κυβέρνηση  να προβληματιστεί σοβαρά και, αφού αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της, να προχωρήσει άμεσα σε ραγδαίες καινοτομίες και ανακατατάξεις, ώστε επιτέλους να εξαλειφθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας