Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2006

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά του πετρελαίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά του πετρελαίου έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες, τις οποίες εδώ και πολλά χρόνια  με συγκεκριμένα στοιχεία πρόβαλε και ο ΣΥΝ, για την ύπαρξη "καρτέλ" και εναρμονισμένων πρακτικών στο χώρο διύλισης του πετρελαίου και εμπορίας των πετρελαιοειδών.

Το πελώριο ερώτημα είναι αν θα ληφθούν, επιτέλους, άμεσα, συγκεκριμένα αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το καρτέλ στο χώρο του πετρελαίου για να ανακουφιστούν οι καταναλωτές και η ελληνική οικονομία ή και αυτό το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ως συνήθως, θα κουκουλωθεί και θα χαθεί μέσα στις συμπληγάδες των χρονοβόρων διαδικασιών και των γραφειοκρατικών διαβουλεύσεων.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία από τη σύστασή της και με κάλυψη όλων των κυβερνήσεων λειτουργεί ως άλλοθι της ακρίβειας στις αγορές, οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Και, κυρίως, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, η οποία πρέπει να πάψει να κρύβεται πίσω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να καλύπτει την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία στις αγορές."

To Γραφείο Τύπου