Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/10/2006

Tον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβανος.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

"Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος. Αυτό φυσικά σημαίνει συγκεκριμένες θεσμικές αρμοδιότητες, αλλά έχει και μια ηθική και πολιτική διάσταση.

Του έθεσα τα ζητήματα της λειτουργίας του πολιτεύματος, διότι, νομίζω, από μία σώρευση κρουσμάτων,  ότι κινούμαστε προς μία προβληματική δημοκρατία.

Πρώτον, έθεσα τα θέματα της απόκρυψης και συγκάλυψης υποθέσεων, όπως οι Πακιστανοί, οι υποκλοπές, όπου δυστυχώς η Ελλάδα διασυνδέεται με το διεθνές παρακράτος, με επίκεντρο την Ουάσιγκτον, όπως είναι πια παγκοσμίως γνωστό.

Δεύτερον, έθεσα τα θέματα της έλλειψης διαφάνειας στη λειτουργία μεγάλων οικονομικών δυνάμεων στον τόπο, στη σχέση τους με το δημόσιο τομέα, στα συμπτώματα διαφθοράς και, κυρίως, στην έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.

Τρίτον, και μείζον, το θέμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Πιστεύουμε ότι ορισμένα Μέσα δεν λειτουργούν πια στα πλαίσια της τέταρτης εξουσίας. Θέλουν να αναδειχθούν σε υπερεξουσία, σε πραγματικό κράτος εν κράτει. Και, δυστυχώς, βλέπουμε και μια προσπάθεια από ορισμένα Μέσα να αποδομηθούν οι αξίες του κοινοβουλευτισμού και να υπάρξει μια απαξίωση και μια καλλιέργεια αναξιοπιστίας συνολικά για όλο τον πολιτικό κόσμο. Συγκεκριμένη καταγγελία, συγκεκριμένη αποκάλυψη, συγκεκριμένη κριτική, ναι. Όχι γενική επίθεση ενάντια στον πολιτικό κόσμο.

Εμείς θα αντισταθούμε και θα συμπαρασταθούμε ακόμα και σε πολιτικούς αντιπάλους, που, χωρίς τεκμήρια, αμφισβητείται η αξιοπρέπεια και η εντιμότητά τους.

Και, τέταρτο και τελευταίο σημείο που έθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι το θέμα των ελευθεριών. Βλέπουμε ένα κλιμακούμενο αυταρχισμό. Χθες ενάντια στους φοιτητές, σήμερα ενάντια στις δασκάλες και τους δασκάλους των παιδιών μας. Βλέπουμε εγκληματική δράση από ορισμένα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων. Και βλέπουμε και μια φασίζουσα και ακροδεξιά ρητορεία από αστυνομικούς υπαλλήλους ενάντια στην Αριστερά, ενάντια στο κόμμα μας τον Συνασπισμό, που δυστυχώς φέρνουν στη μνήμη πολύ σκοτεινές μέρες.

Για όλα αυτά  θέλησα να  κάνω κοινωνό των απόψεών μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

- Ως ρυθμιστής του πολιτεύματος φάνηκε να αποδέχεται όλα αυτά τα οποία του είπατε;....

Πιστεύω ότι έχουμε έναν ευαίσθητο και δημοκράτη Πρόεδρο."

To Γραφείο Τύπου