Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2006

Να αποζημιωθούν άμεσα οι τοματοπαραγωγοί Μεσσηνίας, για την καταστροφή της παραγωγής τους από τον ιό του κυλιδωτού μαρασμού.

Να σταματήσει ο ΕΛΓΑ την επιλεκτική αντιμετώπιση των παραγωγών και να προσφέρει στους τοματοπαραγωγούς κατ΄ εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη λόγω έκτακτων περιστατικών.

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνου Αγροτικής Πολιτικής

 Ο Γιάννης Τόλιος, μιλώντας στη συγκέντρωση των 130 παραγωγών Μεσσηνίας, μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε επίσης, ότι τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, προβλέπονται κονδύλια για την κάλυψη έκτακτων καταστροφών. Ωστόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, αδιαφορώντας για τα αδιέξοδα των τοματοπαραγωγών, οι οποίοι έχουν καταστροφή παραγωγής κατά 100%, αρνούνται την ασφαλιστική τους κάλυψη. Αντίθετα σε άλλες περιπτώσεις που δεν προβλέπεται ασφαλιστική κάλυψη από ΕΛΓΑ, υπήρξαν "κατ΄ εξαίρεση" αποζημιώσεις (καπνά, ακτινίδια, φράουλες, κα.).

Η κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των παραγωγών και να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα τους, πολύ περισσότερο που πρόκειται στην πλειοψηφία τους για νέους αγρότες.

To Γραφείο Τύπου